Når vitenskap og litteratur kolliderer: Dr. Mandy Hartley forteller om hennes serie The DNA Detectives

Dr. Mandy Hartley har en doktorgrad i genetikk og driver vitenskapelige workshops som tar sikte på å lære barn om DNA. Hun ønsker å dele sin entusiasme rundt vitenskap og litteratur, og har derfor skrevet en serie prisvinnende barnebøker. The DNA Detectives, som er rettet mot barn i alderen 7-12 år oppmuntrer til interesse for STEM(Science, technology, engineering, mathematics) gjennom spennende og engasjerende historier. Vi tok en prat med Dr. Mandy om hennes engasjement rundt vitenskap og inspirasjonen bak serien.

Hva fikk deg først interessert i STEM?

Naturfag var alltid favorittfaget mitt, selv på barneskolen. Jeg likte å finne ut hvordan ting fungerte og årsakene bak observasjonene våre. Jeg visste at jeg ville ende opp med å jobbe med realfag, men på det stadiet visste jeg ikke hvilken jobb jeg ville ha. Det var da jeg jobbet med et prosjekt siste året på universitetet mitt, at jeg hadde et lyspære-øyeblikk. Det var dette øyeblikket som bidro til å peke meg i riktig retning med en karriere innen et felt som jeg føler jeg har vært veldig heldig å jobbe i. Jeg tok ut DNA fra en mygg for å prøve å finne ut hvorfor de ble resistente mot insektmidler. Jeg ble oppriktig imponert over å se DNA i et rør! Jeg innså at alle levende ting hadde DNA, og hvis jeg jobbet i dette feltet kunne jeg jobbe hvor som helst i verden, på et hvilket som helst dyr eller plante, og det er mange forskjellige jobber tilgjengelig fra rettsmedisiner til arkeolog. Hvis jeg ble lei av en ting, kunne jeg gå videre til den neste. Jeg har aldri sett meg tilbake!

Hva er ditt favoritt fakta om DNA?

Jeg elsker virkelig det faktum at hvis du vikler ut alt DNA fra en av cellene dine, vil det være omtrent 2 meter langt. Det er helt uvirkelig, den enorme mengden informasjon som er lagret på de 2 meterne er utrolig – alle instruksjonene for å bygge et menneske! Jeg elsker også det faktum at navnet mitt "Mandy", er et anagram av "Mitt DNA" - det var nok en mening med det!

Les bøkene om The DNA Detectives ved å laste ned appen eller kontakt oss for mer informasjon om skoler.

Hva var inspirasjonen din til å skrive The DNA Detectives?

En venn foreslo at jeg skulle skrive en bok, og jeg trodde han tullet! Hvordan kunne jeg skrive en bok? Målet mitt har alltid vært å inspirere barn med kjærlighet til vitenskap. Med mine workshops kan jeg nå barn i nærheten av der jeg bor i Norfolk, Suffolk og Cambridgeshire, men jeg innså med bøkene mine at jeg potensielt kunne nå barn over hele verden. Det har vært fantastisk å se barn så langt unna som Island, Amerika og Canada lese historiene mine og forhåpentligvis bli lidenskapelig opptatt av vitenskap. En lærer i London fortalte meg en gang at det å lese historiene mine hadde økt ambisjonene til elevene hennes. De ville nå alle bli rettsmedisinere! Å se virkningen bøkene mine har og høre hvordan de hjelper lærere med å undervise i naturfag og leseferdighet er virkelig en drøm for meg.

Hva håper du leserne vil føle eller lære etter å ha lest historiene?

Jeg håper de føler den genuine spenningen når de leser, den fantastiske følelsen du har når du bare må lese neste kapittel for å finne ut hva som skjer. Jeg håper også de begynner å sette sammen ledetrådene i tankene deres og komme opp med ideer om hva de tror har skjedd og hvem som kan være ansvarlig. Det er alltid godt å stille spørsmål og komme med løsninger! Jeg håper de vil se hvordan tingene de lærer om på skolen passer inn i ekte vitenskap og gjennom linkene til nettsidene vil de finne ut mer om den fantastiske vitenskapen som foregår rundt dem for tiden. Mer enn noe annet er det imidlertid min drøm at det å lese historiene mine vil inspirere dem med kjærlighet til vitenskap og vil oppmuntre dem til å satse på en karriere på dette feltet.

I vår neste blogg finner vi ut mer om Mandys inspirasjon bak karakterene og historiene.

Les bøkene om The DNA Detectives ved å laste ned appen eller kontakt oss for mer informasjon om skoler.

Om bøkene

The DNA Detectives: To Catch A Thief

DNA-detektivene, Annabelle og Harry sin hund Milly blir borte. Barna må innse at den lokale kjæledyrtyven har slått til igjen. Bli med DNA detektivene på spennende eventyr for å finne tyven og lære om DNA. Bøkene er tilgjengelig på engelsk.

The DNA Detectives: The Stone Age Mystery

DNA-detektivene møter arkeologer og vitenskapsmenn for å avdekke steinalderens mysterier. Løs forbrytelsen om hvem som stjal gjenstandene og oppdag fascinerende detaljer om hulemalerier og utvinning av DNA fra eldgamle bein for å finne ut hvordan folk så ut. Bøkene er tilgjengelig på engelsk.

Trygt å bruke

Pickatale er utviklet for barn og alt innholdet er kvalitetssikret for barn. Kjøper du et abonnement fra oss, får du ingen ytterligere kostnader og ingen tilfeldige produkter blir lagt til ditt abonnement.

Brukervilkår

Personvern

Pickatale bruker informasjonskapsler på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger her.

Møt oss i sosiale medier