Når videnskab og litteratur støder sammen: Dr. Mandy Hartley taler om sin serie DNA Detectives

Dr. Mandy Hartley har en ph.d. i genetik og afholder videnskabelige workshops, der har til formål at lære børn om DNA. Dr. Mand, der har skrevet en række prisvindende børnebøger, vil gerne dele sin entusiasme for videnskab og litteratur. DNA-detektiverne, rettet mod børn i alderen 7-12, tilskynder til interesse for STEM-læring (videnskab, teknologi, teknik, matematik) gennem spændende, engagerende eventyrhistorier. Vi fik en snak med Dr. Mandy om hendes engagement i videnskab og inspirationen bag serien.

Hvad fik dig først til at interessere dig for STEM?

Naturvidenskab var altid mit yndlingsfag, selv i folkeskolen. Jeg nød at finde ud af, hvordan tingene fungerede, og årsagerne bag vores observationer. Jeg vidste, at jeg ville ende med at arbejde i naturvidenskaben, men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvilket job jeg ville have. Det var, da jeg arbejdede på et projekt det sidste år på mit universitet, at jeg fik en åbenbaring. Det var i dette øjeblik, der pegede mig i den rigtige retning med en karriere inden for et felt, som jeg føler, jeg har været meget heldig at arbejde i. Jeg udtog DNA fra en myg for at prøve at finde ud af, hvorfor den blev resistent over for insekticider. Jeg var virkelig imponeret over at se DNA i et rør! Jeg indså, at alle levende ting havde DNA, og hvis jeg arbejdede inden for dette felt, kunne jeg arbejde hvor som helst i verden på ethvert dyr eller plante, og der er mange forskellige job tilgængelige fra retsmedicinere til arkæologer. Hvis jeg kedede mig med én ting, kunne jeg gå videre til den næste. Jeg har aldrig set mig tilbage!

Hvad er din yndlingsfakta eller ting, du har lært om DNA?

Jeg elsker virkelig det faktum, at hvis du afvikler al DNA'et fra en af ​​dine celler, ville det være omkring 2 meter langt. Det fuldtændigt vildt, den store mængde af information, der er gemt på en 2 meter langt DNA, – alle instruktionerne til at bygge et menneske! Jeg elsker også, at mit navn "Mandy" er et anagram af "Mit DNA" - det må dervære en mening med!

Læs bøgerne om DNA-detektiverne ved at downloade appen eller kontakt os for mere information om skoler.

Hvad var din inspiration til at skrive The DNA Detectives?

En ven foreslog, at jeg skulle skrive en bog, og jeg troede, han lavede sjov! Hvordan kunne jeg skrive en bog? Mit mål har altid været at inspirere børn med en kærlighed til videnskab. Med mine workshops kan jeg nå børn tæt på hvor jeg bor i Norfolk, Suffolk og Cambridgeshire. Men jeg indså med mine bøger, at jeg potentielt kunne nå børn over hele verden. Det har været vidunderligt at se børn fra Danmark, Amerika og Canada læse mine historier og forhåbentlig blive passionerede omkring videnskab. En lærer i London fortalte mig engang, at læsning af mine historier havde øget hendes elevers ambitioner. De ville nu alle være retsmedicinere! At se den indflydelse, mine bøger har, og at høre, hvordan de hjælper lærere med at undervise i naturvidenskab og læsefærdigheder, er virkelig en drøm, der går i opfyldelse for mig.

Hvad håber du, at læserne vil føle eller lære efter at have læst historierne?

Jeg håber, de føler den der “ægte spænding”, når de læser, den vidunderlige følelse, du har, når du bare skal læse det næste kapitel for at finde ud af, hvad der sker. Jeg håber også, at de begynder at samle sporene i deres sind og komme med ideer om, hvad de tror, ​​der skete, og hvem der kan være ansvarlig. Det er altid godt at stille spørgsmål og komme med løsninger! Jeg håber, de vil se, hvordan de ting, de lærer om i skolen, passer ind i virkelig videnskab, og gennem weblinkene vil de finde ud af mere om den fantastiske videnskab, der foregår omkring dem i dag. Mere end noget andet er det dog min drøm, at læsning af mine historier vil inspirere dem med en kærlighed til videnskab og vil opmuntre dem til at forfølge en karriere inden for dette felt.

I vores næste blog vil vi finde ud af mere om Mandys inspiration bag karaktererne og historierne.


Læs bøgerne om DNA-detektiverne ved at downloade appen eller kontakt os for mere information om skoler.

Om bøgerne

The DNA Detectives: To Catch A Thief

DNA-detektiverne, Annabelle og Harrys hund Milly forsvinder. Børnene må indse, at den lokale kæledyrs tyv har slået til igen. Tag med DNA-detektiverne på et spændende eventyr for at finde tyven og lære om DNA. Bøgerne er tilgængelige på engelsk.

The DNA Detectives: The Stone Age Mystery

DNA-detektiverne møder arkæologer og videnskabsmænd for at afsløre stenalderens mysterier. Løs forbrydelsen om, hvem der stjal artefakterne og opdag fascinerende detaljer om hulemalerier og udtræk DNA fra gamle knogler for at finde ud af, hvordan folk så ud. Bøgerne er tilgængelige på engelsk.

Sikker brug

Pickatale er udviklet til børn, og alt indhold er kvalitetssikret. Når du har abonnement hos os, er der ingen yderligere omkostninger, og ingen vilkårlige produkter vil blive tilføjet til dit abonnement.

Terms & conditions

Persondata

Pickatale bruger cookies på dette website. Læs mere om, hvordan vi behandler personlige oplysninger her.

Mød os på sociale medier